Genbank

Tänk om jag träffar en biologisk släkting utan att veta om att det är så?! Risken finns, av ca 52 000 utlandsadopterade är fler än 8000 från Sydkorea (statistik från SCB). Det skulle kunna vara så att vi lever och verkar helt nära varann. 
Bild: från www.spabank.se

Jon Henrik Fjällgen joikade i Melodifestivalen och sågs i TV av väldigt många svenskar, efter hans framträdande spreds en bild av en som liknade honom, och man frågade sig om det kunde vara en biologisk bror?! Jon Henrik är född i Colombia och är adoptivbarn, det skulle mycket väl kunna vara så. Jag vet inte hur den historien utvecklade sig eller om det var ett PR trick. 

Bild: från SVT.se

Det borde finnas en internationell genbank för adopterade. Om alla som vill frivilligt lämnar DNA, så skulle det kunna "plinga till" vid träff på matchning, och hen får ett besked om att "du har en möjlig biologisk släkting i Halmstad som heter XX". Det kanske går att uppfinna en app som genom scanning av fingeravtrycket går att matcha släktskap? Tekniken finns, underlaget finns, det går säkert tjäna pengar på det också. 

#7/100
Taggar: Sydkorea, biologisk, blogg100, vuxen adopterad;

Kommentarer :

#1: Monica Hellström

Läste just på en annan blogg om en som varit tillbaka i Sydkorea. Han fick lämna sitt DNA för ett register som fördes för "saknade personer", det sparades i tio år om någon skulle höra av sig.

skriven
#2: Isabel

Hej. Jag minns inte ifall jag kommenterat din blogg tidigare, gillar din raka stil :-) hursomhelst helst så är följande ställe en snackis i adoptivföräldrarkretsar, både i Sverige och USA. https://www.23andme.com Många som provar sin lycka där, en del har tydligen hittat avlägsna släktingar i alla fall.
/ isabel

Svar: Tack för tipset, verkar spännande. Det ska jag spana in. Vad glad jag är att du läser min blogg ! 😃👍
Monica

skriven

Kommentera inlägget här :