Lika olika

#4/100
 
"Mary Juusela, erkänd social entreprenör och författare, har utvecklat Lika Olika metoden under flera år. Sedan 2006 har hon arbetat med och för utbildning och att bygga broar mellan människor och kulturer, såväl i Sverige som internationellt." citat från hemsidan för "Lika olika metoden", länk hittar du HÄR.
 
Bild: bilden är från Likaolikametodens hemsida. 

Mary är adopterad från Indien, uppvuxen i Bålstad med föräldrar som härstammar från Finland. Hon har under sitt yrkesverksamma liv träffat och djupintervjuat 700  svenska adoptivfamiljer och skrivit flera böcker i ämnet. Jag har träffat henne, och känner självklart en djup samhörighet då vi båda är uppvuxna i små samhällen, upplevt en liknande barndom och tonårstid, och nu som vuxna också valt att erkänna för oss själva, våra familjer, och nu även för världen runt om oss att vi är olika, men det kan vara positivt. Läs mer om hennes egen bakgrund HÄR.
Och om mina möten med henne i mina tidigare inlägg. I november 2014 skrev jag så HÄR, och i december så HÄR.
 
Vill du också vara med att ändra attityder och bemötande? Kanske är du lärare, chef, idrottsledare eller bara en grupp kompisar som vill ta del av Likaolikametoden ??
Taggar: AKF, Likaolikametoden, Mary Juusela, Sydkorea, adopterad, blogg100;

Kommentera inlägget här :