On The Road Again!

Ja då var det dax för avresa mot Nepal!! Spännande och jag känner mig så förväntansfull, även om just avresedagen är lite vemodig. Att säga hej då till familjen är alltid förenat med lite sorg, oro och ängslan. 

Några av familjemedlemmarna! 

Annars tänkte jag igen ägna detta inlägget åt att skriva det jag redan skrivit tidigare. 

Tack tack alla!! ❤️

Det känns helt fantastiskt spännande att få vara på väg mot Nepal och Ratankot igen! Tack Sofie Lööf, Johan Magnusson och Morgan Young i Lööf Foundation, att jag åter får chansen att träffa barnen på Home oh Hope🙏🏾 och byborna i Ratankot!! 

Tack bandet "Slow Train Coming" med min gode vän Andreas Pettersson i spetsen, som initierade höstens välgörenhetskonsert i Hyltan, Gnosjö, och alla andra inblandade artister, sponsorer och familjemedlemmar, som gjorde den konserten möjlig att genomföra, samt alla fantastiska människor som köpte biljetter och kom och lyssnade, och därmed gjorde denna resa möjlig. 

De insamlade pengarna från konserten kommer att finansiera inköp av solpaneler och varmvattenberedare som Johan ska installera under hösten för att möjliggöra en bättre elförsörjning för Home of Hope. Det kommer också att bekosta skolmåltid för alla barnen i byn, inköp av underkläder, fröer, mat och hygienartiklar. 

Många, många har bidragit, jag kan tyvärr inte tacka alla personligen, men jag hoppas ni förstår att jag är tacksam ändå. Jag och Morgan ska försöka bygga ett hönshus, och ge dem höns så de får kyckling och ägg att äta och kanske sälja, vem vet. Jag har fått gåvor i form av skänka medel och saker, till barnen, byborna och till mig personligen som gör att jag kan genomföra denna resa. 
Själv får jag den fina uppgiften att föra in lite Nepal i ert vardagsrum och vardag där ni är just nu. 

Familjen hemma bidrar genom att låta mig åka och få vara "mamma" åt några andra barn ett par veckor. Vi kommer såklart att sakna varann mycket men ett par veckor går snabbt, och de är också lite stolta över att ha en mamma som ger sig ut på äventyr. Jag är stolt över dem att de klarar att "ge bort mig" ett tag. Hela stora familjen ställer upp och stöttar både mig och hemmasituationen. Självklart är min mamma, pappa och bror oumbärliga i vardagens logistik och för att få mig till flyget. Mina systrar med familjer ställer också upp och stöttar. 

Jag får inte glömma nämna min arbetsgivare igen som också ställer upp, är flexibel och vidsynt och ger mig möjligheten! Förhoppningvis ser de också fördelen i att jag kanske lär mig något nytt och användbart. 

Tänk att så många vänner, släktingar, bekanta, kollegor, vänners vänner, deras familjer och kollegor.....etc etc det sprider sig och så många sluter upp kring ett projekt. Det är riktigt häftigt 👍🏾😊❤️🙏🏾 Jag vet att jag skrivit detta innan men jag är så fascinerad och imponerad. 

Men framför allt är så glad att ni tänker på mig, och vet vart jag tar vägen. Det får mig att känna mig trygg. 
Nu har resan påbörjats, jag lämnar ett Sverige i skir grönska, lite kallt, nyss snöigt med en sol som börjar värma. 
Namaste Nepal! 

Lite bilder från tidigare idag. Stockholm bjöd på ett vackert avreseväder, vi hann en snabbfika, lite shopping av viktiga saker som jag glömt, växla till mig lite dollar och sedan tog vi en snabbvisit på Mall of Scandinavia. Det blir verkligen kontraster, från det lyxigaste lyxiga, överdådiga spenderande, till enkel överlevnad. 

Tillochmed toaletterna på MOS är ju såååå fina och lyxiga så det skulle kunna gå att bo där! 
Nu vidare mot Arlanda!! 

Kommentera inlägget här :