Tanketwist

Vad roligt att det blev lite diskussion och funderingar kring mitt förra inlägg. Händelsen är hemsk på alla sätt och vis. Tragiskt och fruktansvärd för alla inblandade, det är vi överens om. Jag slänger bara om lite i tanken och provocerar lite, det är spännande med diskussioner tycker jag. 

Att tvinga sig att tänka tvärtom kan ge andra tankar och infalls vinklar. Tänk om 
ett svenskt par får sin son kidnappad av släktingar, det lämnas för adoption till Kenya. Föräldrarna söker och letar, kanske i ett par år, de har inte kunnat glömma sin lille pojke. Strax innan sonen faktiskt ska åka iväg, flytta till en främmande del av världen, med ett kenyanskt par återfinner polisen barnet. Vad tror ni det hade stått på löpsedlarna?? Hur tror ni massmedia hade vinklat den storyn? Varför misstänker jag att det hade inte varit till adoptivföräldrarnas fördel. 

Jag menar inte att förringa de svenska adoptivföräldrarnas hemska upplevelse, bara att påtala att massmedia inte alltid är så objektiv. 
Taggar: adoption;

Barn återfunna och chans till återförening finns

 
Nyheten om de svenska och danska föräldrarna som tvingats lämna tillbaka sin adoptivson de haft i sju månader har under ett par dygn varit på löpsedlarna och på tv nyheterna. Organisations- och byråkrati strider mellan myndigheter förklaras det med. Svårt att veta vad som egentligen hänt genom massmedia. Vad är sant, vad har hänt?! Har ett barn blivit kidnappat från sina föräldrar och blivit lämnat till adoption? Och varför är inte det rubriken? "Barn kidnappas för att adopteras bort" "Föräldrar har chans att återförenas med sitt barn", båda dessa skulle också kunnat vara rubriken.
 
 
 
Jag tänker på de biologiska föräldrarna, kanske har de återfunnit sin kidnappade son, i sista sekund för deras del innan det hamnade långt bort i ett annat land. Har de fått sin son kidnappad, har de sökt och letat och velat återfinna sonen? Kan de nu äntligen få återförenas?
Hur ser rubriken ut i Kenya? Varför vinklas det alltid från de vitas sida? Jag vill betona att jag självklart känner med adoptivföräldrarna och deras hemska situation och sorg, de är säkert också de första att kunna förstå de biologiska föräldrarnas förtvivlan. Det som drabbas värst är barnet, som alltid.
 
Länk till Expressens artikel finns HÄR.
Länk till SVT nyheter finns HÄR.
 
Är jag fel ute? Kom gärna med synpunkter och kommentarer, hur känner ni kring detta?
Taggar: adopterad, vuxen adopterad;