Heja Sverige!! Heja Sverige!

Vilken stämning, vilket tryck, vilket jubel!!! Fantastisk upplevelse att stå på stadion på Lugnet i Falun, se och höra när Johan Olsson på andra sträckan körde ifatt och gick upp i ledning för Sverige i dagens skidstafett på VM i Falun. Gåshud eller ståpäls när speakern refererade till vad som hände ute i spåret. Jublet steg och när Johan susade in i ledning till växling steg vrålet och det kokade bland publiken. Så härligt att stå och vara en del av detta! Jag och två vänninor är på väg till Mora för att åka tjejvasan och mellanlandade för lite VM uppladdning i Falun. Vi banade oss fram i folkhavet, när vi kommit nästan ända ner till spåren och tittade på klockan konstaterade vi att det var 5 min till start. Synd för de stackarna som stod bakom, de hade stått och paxat sina platser sedan kl 10 i förmiddags. Nåja, vi kunde ju inte veta det. Bra platser fick vi allafall och fick följa loppet på nära håll. Nu är vi supertaggade till morgondagens ansträngning. Men först ska vi installera oss i lägenheten hos Mora Martin, hämta nummerlapparna, kika in mässans utbud, smaka på mat o dryck samt kvällens huvuduppgift-besluta fästvallan och få dit den. Smörreteamet ska få jobba hårt!! 
Taggar: familj, träning, vänner;

Inspirerande att vara svensk

Dessa dagar är det fantastiskt roligt att vara svensk!! Skidframgångar i Falun på längdskid VM inspirerar när jag själv står i min källare och kliar huvudet för att få till det med vallningen! 


Vad lätt och enkelt det ser ut att flyga fram i spåren, och vad tungt jag vet att det kan vara. I år har det inte blivit många kilometer på längdskidorna. Vädret har ju sagt sitt, det har varit svårt att samla på sig kilometrar, några varv i Anderstorps och Tranemos konstsnöbana har det blivit, kanske totalt 3 mil i år. Träningen har ju sedan i höstas dessutom så gott som enbart bestått av rehab och yoga för rygg och ben, spännande att se hur långt det kan hålla på lördag när jag ska försöka åka tjejvasan mellan Oxberg och Mora!! Men jag försöker ha en avslappnad inställning med att ha bara ha det roligt, utnyttja tiden och njuta av loppet som ett jippo mer än att försöka slå tider och medlöpare. Sedan (kanske!) det känns annorlunda på lör morgon när jag står i startgroparna. 

Taggar: Sydkorea, svensk, träning, vuxen adopterad;

Lyxlunch!!

Idag hade jag den stora lyxen att vara bortbjuden på lunch (eller middag, beroende på var i landet vi bor). Det var min faster Birgit som stod för den lyxen och där blir det alltid rikligt och gott. Så även idag. Kött och  potatis med massor av grönt till, därefter hemmagjord småländsk ostkaka till kaffet!! Satt som en smäck till Charlotte Kallas VM guld!! Vilken härlig dag!! 
Anledningen till denna lyxlunch heter Moster Märtha!! Hon har kommit på besök ända från Gällivare, så nu tar vi alla tillfällen i akt att träffas och umgås med henne. Mamma och pappa var också med och åt idag, så det blev en liten mini släktträff. Den stora är på lördag men då är jag upptagen så jag fick ta tillfället i akt idag.  Fördelen med att jobba helger - de lediga vardagarna!! Moster Märtha har bott i Gällivare i hela sitt vuxna liv, men ofta kommit till oss i Gnosjö och hälsat på. När jag var liten var hennes besök alltid något extra. Hon och mamma satt i köket och drack kaffe och pratade om spännande saker. Hon har tre barn och tre barn barn som bor i norra Sverige allihop. I sommar ska vi försöka åka och hälsa på dem alla!! 

Faster Birgit, jag o moster Märtha sjuker ner i soffan efter god mat! 

Märtha och jag när vi båda var yngre! 

Vi kallar henne Moster Märtha, inte bara av den enkla anledningen att hon är min moster, utan för att Karl när han var liten tyckte det var så roligt att säga "moster Märtha" så nu benämner alltid hela min familj Märtha med just Moster Märtha. För ett år sedan frågade samme Karl vems moster det egentligen var den där Moster Märtha som besöker oss då och då!! 
Taggar: Sydkorea, adopterad, familj, vuxen adopterad;