Carpe fucking DiemSom så vackert en av mina favorit författare Simona Ahrnstedt uttryckte det! Carpe Fucking Diem!! 

När jag växte upp kämpade vi tillsammans med Ethan Hawke i "Döda poeters Sällskap", vi lärde oss att ställa oss upp på bänkarna, tro på oss själva och de svaga, ta parti för de udda och våga lita på sin magkänsla. Vi grät och vi stred, inte bara för att Ethan såg så hjälplös och söt ut, utan också för att Robin Williams lärde oss :"Seize the day" - fånga dagen!! Och det är bäst att göra det nu, på en gång. Livet och döden är inte rättvis! 

Eller natten...................Härom natten var det en magiskt stor fullmåne som spred sitt sken över oss som var vakna och trädgården med vår gamla ek blev skrämmande och hoppfull på samma gång. Jag tog ett foto som lite blekt visar hur magiskt vackert det var.
 
Senare i livet lärde vi oss uttrycket - "Carpe Diem" - latin för fånga dagen, och aldrig har det känts mer aktuellt än nu. Många smycken och amuletter med orden har gjorts, köpts och burits, men ofta glömmer i alla fall jag ändå budskapet.

"Carpe diem quam minimum credula postero" - fånga dagen, lita ej på morgondagen."
Det är tid att leva ut sina drömmar och passioner, att göra det som är viktigt och prioritera rätt. Dvs egentligen inte att blogga eller sitta framför en dator. Utan kanske spela golf i ösregn med sin son!! Tänker tillbaka på våra fina veckor i Thailand, där vi var tillsammans i familjen väldigt mycket. Allt kändes lätt och tillvaron enkel. Det är en utmaning att få till den känslan i vardagen. Att inte bara gnälla och skälla och bråka med varann. Vardagssysslorna tar över, och det måste ju skötas, men kanske i rätt mått och vid rätt tillfälle.
 

 

Idag saknar jag en omtyckt kollega och vän extra mycket, som alldeles för ung gått bort. Tänker på familjen och nära vänner, och på att förlorad framtid rymmer så mycket sorg i sig. Men därför ännu viktigare att leva idag. 
 
 
 
Taggar: Gnosjö, adoption, familj, livslust, vuxen adopterad;

Kommentarer :

#1: Jennie

Så fint skrivet och så sant!

skriven
#2: Sofia

Så fint du skriver min vän❤️❤️❤️

skriven
#3: Annelie

❤️❤️❤️

skriven
#4: Annelie

❤️❤️❤️

skriven

Kommentera inlägget här :