Namaste Katmandu

Efter en lång men bra flygresa via Doha, har vi nu landat i Katmandu, precis enligt tidtabell 15:55 lokal tid. Vi fick en fantastisk inflygning över Katmandu och dess omgivningar i klart och soligt väder så vi kunde se ner på bergen med dess små byar på. En fantastisk syn!

Efter en del administration av visum, växling av pengar och passkontroll (jag blir alltid extra utredd pga långa och många namn, samt att utseende och nationalitet inte stämmer överens med förväntningarna) så fick vi då äntligen kliva ut på gatan i Katmandu. Vi blev hämtade av Karma, en bror till barnhemsföreståndaren, vi hälsades välkomna på det traditionella sättet med fin scarf runt halsen och ett Namaste! Sedan blev det en blöt bilfärd genom stan!!

Lukterna av Nepal slog emot oss direkt, en härlig blandning av diesel, avgaser, eld, sopor och mat! Det ångade av fukt och värme, ca 27 grader i em. Ljuden av knattrande motorcyklar och mopeder, lastbilar och bussar som vrålar fram och tutande och visslande! Trafikpolisen har fullt upp. Sedan kom åskregnet och vräkte ner, lergatorna förvandlades direkt till sörja och trafikförhållandena blev än mer exotiska.

Det går tyvärr inte bra att ladda upp bilder så jag skriver här och bilderna får ni titta på på Instagram: hellstromgnosjo

Nu sitter vi här på vårt lilla rum i vandrarhemdelen av ett munktempel, vi har just ätit vår första frystorkade måltid bestående av pasta, mycket gott, vi har testat vattnet och våra vattenflaskor som ska hålla oss magsjukefriska enligt bruksanvisning, allt medan vi lyssnar till munkarnas ljudliga och monotona böner och fläkten i taket som håller takten. Vi förbereder morgondagens inköpslista, räknar alla tusen rupies och längtar efter en ljummen dusch!

Känslan av att äntligen vara framme är härlig och overklig! Äntligen!!

Kommentera inlägget här :