Resfeber!!

Startlinje. Pirrig, nervös förväntan blandad med en smula tvivel och ångest. Har jag förberett mig tillräckligt? Tränat rätt? Har jag med mig allt jag ska ? Kommer utrustningen fungera? Hur jobbigt kommer det att bli?!? Och hur fort kommer det att kunna gå? Jag har förberett mig och deltagit i en hel del lopp och tävlingar, så här års brukar det vara Lidingöloppet som hägrar. Oavsett om det är löpning, Vasalopp eller Vätternrundan så är känslorna och tankarna ungefär så här. Och det är precis så jag känner nu också!!

 

Oftast brukar det bli helt ok, ibland helt fantastiskt! Även om något strular, klockan inte går igång, toakön är för lång eller väderförhållandena inte är optimala, så brukar det lösa sig och gå bra ändå. Ibland har jag haft tur och fått sällskap, då går allt lättare och vi har kunnat peppa och dra varann när man fått en svacka. Hela evenemanget har blivit så mycket roligare, och när vi passerat mållinjen tillsammans så har det känts som världen besegrats. Vi klarade det!!

Imorgon bitti lämnar jag Gnosjö i bil med packade väskor och åker mot Stockholm och Arlanda. Flyget lyfter vid halv elva tiden på kvällen. Jag ska träffa Morgan, en canadensiska, som arbetar som volontär för Stiftelsen Lööffoundation, och som reser från Gullspång. Vi möts upp på Arlanda och flyger tillsammans mot Katmandu. Vi mellanlandar i Doha och beräknas landa sön em vid 16-tiden, lokal tid. Nepal som är ca 3:45 timmar före oss i tid nu när vi har sommartid. Vi blir mötta på flygplatsen, stannar en dag i Katmandu för att göra inköp, innan vi beger oss till byn Ratankot och barnhemmet Homeofhope. Vädret visar varmt, soligt och regnigt! Senaste rapporten Morgan fick var att en del av vägen till byn var sönderrasad av regnet, så det kan bli några timmars vandring som gäller. Hoppas det finns någon som orkar bära.......

Min packning som är ompackad och förminskad flera gånger om! Tack snälla Andreas för hjälpen att plasta, väga och fixa idag!
 
Om nu något strular på vägen så tror jag det löser sig ändå. Om något saknas hoppas jag att det går att köpa, annars får det vänta till nästa gång, jag har sällskap och pepp på vägen, nu ska jag bara njuta och ha roligt under loppets gång, hitta flytet i steget, den lätta andningen, målbilden som får mig att ta mig framåt.
 

Härlig promenad vid Töllstorpasjön med delar av familjen denna härligt soliga och varma seneftermiddag i september.

Familjen hemma klarar sig bra, alla är vana vid att jag är borta en del även om jag inte varit ifrån dem så länge innan. Det är inte flera månader jag ska vara borta utan bara dryga två veckor! Klart jag kommer sakna dem, men ibland kan det vara bra att sakna också. De blev lite ledsna idag när de kom hem och såg min packning och förstod att jag faktiskt ska åka nu. 

Hur mycket kontakt det går att ha är osäkert. Följ mig gärna här på bloggen eller på Instagram. Jag finns under "hellstromgnosjo". Jag finns på Facebook också. Det kanske bara går att göra någon sporadisk uppdatering. Jag och Morgan kommer också att skriva på Lööffoundations blogg som finns på deras hemsida. http://looffoundation.org/our-work/home-of-hope-nepal/

Tack alla för stöd och alla givna bidrag, i pengar och i material, uppmuntran och kunskap! Med ert stöd i ryggen och fina ord ska jag göra vad jag kan för någon liten ska få det lite drägligare där ute i världen!!

 

 
 
Lite annan praktisk information som en del frågat efter är tidsskillnaden, jag tror det är 3:45 timmar framåt i tiden nu när vi har sommartid i Sverige.

Kommentarer :

#1: Anonym

Lycka till! ❤

Svar: Tusen tack!! 😘
Monica

skriven

Kommentera inlägget här :