Mat mat mat

Jag älskar mat!! Mycket mat, god mat och provar gärna nytt, äter allt utom blod och inälvsmat!! 

Semestern har börjat och det betyder mycket god mat, mycket nödmat, mycket snabbmat etc!! På vår väg norrut så blev första stoppet några dagar hos familjen i Stockholm, och då passade vi på att testa en koreansk restaurang som heter Nam Kang. Söder om floden betyder det ungefär på svenska. Vi var där hela familjen tillsammans med nyfunna koreanska vänner som lotsade oss genom det koreanska köket! 

Ris, kött och nudlar med det klassiska koreanska tillbehöret Kimchi. 
Jättegott !! Ida och Karl hade tydligen ärvt konsten att kunna äta med pinnar, de klarade det galant. Vi fick också lära oss att man alltid häller upp drycken åt varann av artighetsskäl. 

Provade en somnande efterrätt med glass omgiven av ett segt gott risskal, från Hawaii och USA såklart!! Oavsett ursprung så var det gott!! 


Fick lära oss massor om Seoul och Sydkorea. Kul, intressant och trevligt. 

Ida med våra vänner Jin, Bora och Min. Fyra koreanskor, samtalet fördes på svenska, småländska, koreanska och engelska. 

Dagen efter åt vi enligt rutin hämtmat på trappan till Konserthuset vid Hötorget. Inspirerade av gårdagen åt vi sushi - med pinnar såklart! Mc Monica finns alltid på en rastplats nära oss!! 


Idag fortsätter färden norrut med bil och de kulinariska höjderna har landat något. Termoskaffe, äpple och en god bit nötkaka i farten. Regnet vräker ner och det är 12 grader!! Svenska sommarn följer med oss. 

Taggar: Sydkorea, adopterad, adoption, kimchi, koreansk mat;

Kommentera inlägget här :