Made in Gnosjö

Att försöka beskriva vad Gnosjöanda är för något har gjorts många gånger, i detta inlägg beskriver jag några konkreta exempel på vad jag tycker visar vad det kan vara. Jag har nämligen de  senaste veckorna fått bekräftat att jag är omgiven av Gnosjöanda! Sedan tidnings reportaget i VN och mina egna inlägg på sociala medier så har vetskapen och kännedom om min förestående resa och uppdrag spridit sig. Många bidrar till inköpen i Nepal som ska göras till barnen i  Home of Hope, och jag är så glad och överväldigad över responsen, det hade jag aldrig kunnat föreställa mig. 
Det finns också de som gör ännu lite mer i "Made in Gnosjö" anda!! 

Sjön Hären, vacker som en tavla ! 

"Jag målar lite, och just nu har jag en utställning på biblioteket. Om jag säljer någon tavla så vill jag att de pengarna ska gå till Nepal". Detta ödmjuka sms fick jag häromdagen, gissa om jag blev alldeles varm i hjärtat och det gjorde mig väldigt rörd! Tänk att någon som jag knappt känner vill ge mig det förtroendet!! Tavlorna är skapade av material som är "återvunnet". Hon köper och använder gamla tavlor, som hon målar över. Ramarna och duken återanvänds!! Så uppfinningsrikt, och personligt. Tavlorna är urläckra och jag hoppas ni alla besöker Gnosjö Bibliotek för att titta på utställningen och köper en tavla !! I bokstavlig mening så blir det dubbelrecycling, återanvänt material blir konst som blir pengar som blir mediciner, sjukvårdsmaterial, kläder och skor till barn på andra sidan jorden. 

Det resulterade dessutom i ett otroligt trevligt möte, där jag fick ta del av ett spännande levnadsöde från en ung, stark kvinna, som redan fått uppleva mycket, både sorg, krig och kärlek. 
Vi samtalade om hur även negativa händelser kan bli positiva, hur något tråkigt som förändrar en vardag, och som stänga välkända vägar och dörrar, men plötsligt gläntar på nya.... Ibland blir skeenden och olika händelser ändå bara rätt!! Det är ju också en slags recycling, nya former, tankar och en en förändrad livstil, fast av samma material! 
❤️🙏🏾 
Av upphovsrättsliga skäl kan jag inte visa någon bild här på tavlorna, så jag visar ett eget foto från naturen i Nepal, en vacker tacka i sig!! 


Biblioteket i Gnosjö ställer ut tavlor av AC,  hon säljer dem, och skänker pengarna till barnen som bor i Home of Hope i Nepal ❤️🙏🏾

En par andra vänner har ordnat egna insamlingar på sin arbetsplats, berättat vad pengarna ska gå till, och att deras vän som ska åka till en svårtillgänglig by i Nepal!! Släkt, vänner och familj skänker pengar, hjälper mig att dela och sprida inlägg och info, engagerar sig genom att leta och låna ut grejer till mig eller att skänka vidare. Fantastiskt och en ansträngning som ger resultat! 

Gnosjöyoga har skapat ett evenemang, "välgörenhetsyoga", där de skänker sin tid och kraft, lägger sitt engagemang och kärlek till yoga och sin nästa i form av en yogaklass. De inbjuder till att prova yinyoga och ashtangayoga, därefter blir det umgänge med te och lätt tilltugg. Jag kommer att berätta lite mer om Nepal, barnhemmet, byn och vad jag ska göra där. Alla som kommer betalar de de tycker de vill och pengarna går oavkortat till inköpen som ska göras i Katmandu. Gör en insats och anmäl er!! 


Är inte allt detta fantastiskt! Vänner, familj och bekanta som ställer upp på alla möjliga och omöjliga vis!! 
Made in Gnosjö!! 
Taggar: Home of Hope, Nepal;

Kommentarer :

#1: tollie wahlström /solveig

härliga fantasier och uttryck!!

skriven

Kommentera inlägget här :