Film från Home of Hope

 Morgan har gjort en jättebra film från vår resa till Nepal, Ratankot och Home of Hope. I filmen får ni se lite av vad vi gjorde på resan och ungefär hur en dag såg ut på barnhemmet Home of Hope, som drivs av Lööf Foundation.
Morgan reste som stiftelsens representant, hon bor sedan ett år tillbaka i Mariestad/Gullspång i Sverige, men är ursprungligen från Canada. Jag reste som volontär, sjuksköterska och barnmorska.
Filmen är ca 13 min lång och Morgan berättar på engelska vad som händer.
För den som har svårt med engelska så sammanfattar jag lite av vad som sker:
Först visar den vår ankomst till ett regnigt Kathmandu, vi är på ett stort köpcentrum och handlar saker för de insamlade pengarna jag hade med mig, sedan är det en skumpig bilresa till Ratankot.
Filmen visar också lite av det jobb jag gjorde genom att göra en mycket enkel hälsoundersökning på barnen, jag besökte två olika skolor där jag gav lite tips i förkylningstider och allmänna hygien tips, delade ut pennor och tvålar, jag gjorde ett par basala undersökningar på barn, äldre och gravida som kom. Jag berättade för barnhemsbarnen vad som händer i kropp och knopp under tonåren, fortplantningshemligheter och hygienrutiner. Vi hade också en mycket välbesökt kvinnosamling, där jag berättade om hur den kvinnliga kroppen fungerar, vi samtalde om barnafödslar, preventivmedel och samliv. En mycket härlig samling enligt mig.
Morgan hade ett styrelsemöte, upprättade rutiner för barnhemmet, vi tvättade, lagade mat och delade ut kläder och inköpta saker till barnen och andra bybor. Fyllde på förråd och medicinskåp. Vi gjorde en äventrylig resa till marknaden och banken, sedan är det lite bilder från det ledsamma avskedet.
 
Än en gång, tusen TACK!!! till alla som gjorde detta möjligt, för mig, för oss och för barnen. Tack alla som bidrog med pengar till saker, resan och ni som skänkte grejer, ordnade aktiviteter och insamlingar på alla sätt. Här ser ni lite vad som blev resultatet, men det finns så mycket mer att visa och berätta. Så mycket glädje, kärlek och äventyr som inte går att beskriva. Men häng med i 13 minuter och få en liten inblick i livet i bergen i Nepal.
Länken till filmen kommer HÄR.
 
 
 På konserten den 19 November berättar jag lite om barnehemmet Home of Hope, se gärna mitt förra inlägg om konserten som Slow Train Coming ger, behållningen skänks till dessa barn.
 
Taggar: Home of Hope, Lööf foundation, enklassisksvenskagoesnepal2016;

Kommentera inlägget här :