Gott Nytt År!


Nytt år, nytt fokus, nya mål och nya krafttag. Ett årsskifte innebär även gärna en tillbaka blick, en avstämning och en slags sammanfattning. Jag tror det är bra att reflektera lite, vad gick bra? Vad gick som planerat? Vad kan förbättras ? Gick något helt snett, och varför isåfall? Jag tycker det är bra att skriva ner något vid varje årsskifte. Det är både roligt, trevligt och lärorikt att genom åren läsa sina sammanfattningar för det gamla året, och sina förväntningar inför det nya. Instagram, Facebook och blogg är en god hjälp i att blicka tillbaka, och se vad som hunnits med. 

(null)


Året har iallafall börjat positivt och bra. En skön helg i Gdansk med bästa vännerna! Mycket och mer umgänge med familj och vänner önskas, och det är vi i vår familj faktiskt ganska bra på tycker jag! 

(null)Personligen har vi överlevt och kommit igenom 2017 relativt oskadda, trots både olyckor och sjukdomar i familjen. Det är vi såklart glada och tacksamma för. Vardagen har rullat på med jobb och skola för oss alla. Vi tycker som säkert de flesta att vi alltid stressar för mycket, så mer lugn i vardagen önskas, men hur ska vi göra för att få det?! Vi måste vara rädda om varann! Detta året ser jag verkligen fram emot med både förtjusning och bävan. Vår äldsta dotter Hanna fyller ofattbara 18 år, myndighet och körkort hägrar. 


Vi har rest mycket det här året, både tillsammans hela familjen, och var och en för sig. Jag har fått göra två volontäruppdrag, ett i Nepal och ett i Uganda. Två helt olika uppdrag. I Nepal fick jag åter träffa barnen och Shyam och Asha i Home of Hope, jag byggde hönshus och jobbade med förebyggande hälsovård. Jag åkte dit ihop med min numera gode vän Morgan, som är representant för Lööf Foundation, vilka driver Home of Hope. 

(null)I Uganda fick jag nya vänner på The Fortress i  Kampala, huvudstaden, ett hem för gravida tonårsflickor som varken har bostad eller familj. Jag fick också jobba praktiskt som barnmorska på en klinik i Kampala, en fantastisk och lärorik erfarenhet. Jag är så glad och tacksam mot dessa organisationer, familj, vänner och alla som gjort det möjligt för mig att detta året få göra dessa volontärjobb. Nya, ännu mer spännande och utmanande planer spinns och vävs nu ihop. Jag ska kicka igång ett ännu lite större välgörenhetsprojekt än de jag hittills gjort, jag hoppas på god respons! Känner mig taggad och nervös, precis som det ska vara!  Återkommer inom kort med mer info om det. 2018 kommer således innehålla en hel del resor, både privat och för att "jobba" volontärt!! 

(null)


Jag håller också tummarna för ett första kommande uppdrag som operationssjuksköterska med Operation Smile, har fått två erbjudanden, men de träffade tidsmässigt båda två precis mina andra utlandsresor, så jag fick tyvärr avböja. 


OS i Sydkorea går av stapeln i februari, jag ska inte åka dit, men kommer följa spelen och de inblickar jag kan få av landet via media, och det gör mig än mer nyfiken på mitt födelseland, kanske en resa dit inom en överskådlig framtid?! 


Jag har funderat över min egen vardagslivsstil lite, jag tänkte att jag ska försöka organisera och rensa så mycket jag bara kan på prylar, kläder och pryttlar. Den målsättningen har jag alltid varje år, men jag har börjat starkt och redan gått igenom halva köket! Släng, skänk och ordna! 

Sedan ska jag försöka att verkligen inte köpa ngt nytt. 2018 är året jag ska prova att egentligen inte köpa ngt mer än mat, hygien och underkläder (vad gäller till mig själv och hemmet). Tre nödvändiga saker är undantaget: nya joggingskor, en svart klänning och en parfym. Måste, måste, måste jag köpa något ska jag tänka efter ordentligt om det verkligen behövs, eller kanske kan det köpas second hand! Får se hur det går, i 14 dagar har det iaf gått bra!! Sedan är det fokus på det gamla vanliga såklart, äta mindre, bättre och röra mig mer!! Det har inte gått lika bra de första 14 dagarna, men nu är det ju måndag igen så........första halvåret var ett bra yoga år, men nu har en stel och ond axel, ländryggssmärta och ett ont vä ben satt grus i yogahjulet, men det är bara att acceptera, backa och nöta på! 

(null)


Så, mot ett nytt, friskt och spännande 2018!!! Vad har ni för fokus på detta året?! Berätta gärna!! 


Kommentera inlägget här :