Pohang Elementary School #8

Idag 28/7 besökte vi Pohang elementary school. Vi blev mötta av barnen, som hade radat upp sig, klätt sig fint och spelade i entrén. En liten blyg pojke var min och Heidis värd, han hade gjort en fin välkommen skylt och skulle guida oss genom dagen. 


(null)


(null)

(null)

Alla hade verkligen ansträngt sig. Rektorn höll tal. Han delade ut ett fint diplom till oss alla som vi fick ta emot på scen tillsammans med en gåva under en högtidlig ceremoni. Barnen hade en uppvisning i hopprep, deras ungdomslag jade vunnit junior VM i hoppreps hoppning. Sedan var det en grupp som sjöng och dansade. 

(null)


(null)


(null)

(null)

Därefter var det dags att göra våra lektioner. Vi presenterade oss och jag berättade om min familj och hur vi har det i Sverige. Jag visade bilder och trots att de inte var så gamla visade de stort intresse. På fm hade vi en lektion i åk 3 och på em i åk 1. Jag försökte göra det så lättsamt som möjligt och få med barnen på olika sätt. En av elevernas mamma var med och tolkade. Det blev bra, och kändes kul. I slutet av lektionen delade vi ut godis, kanelbullar och små presenter i form av klistermärken och suddgummin. Därefter åt vi lunch tillsammans med barnen. 


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)


Alla här har skoluniform, det är en privat skola. De går i skolan 8:30-14 i lågstadiet. Det var en väldigt stor skola, tex sju klasser bara i åk 3, ca 30 st elever i varje. Det var klass 1-6 på skolan. Alla  var intresserade och roliga, kom och kramades, pratade, frågade. I båda klasserna fick vi massor av teckningar de hade förberett med. Vi fick presenter och vi delade ut presenter.


(null)

(null)


(null)


(null)

Nu har vi varit på en buss sedan klockan halv tre och vi är på infarten av Seoul, fem timmar senare. Massor av trafik, fyra filer men det rullar sakta på. Vi har ätit på ett rastställe. Alltså vilka fina toaletter och rastplatser de de har överallt!! 

(null)


Middagen! Nudlar med svarta bönor- black bean nudels! Jättegott!!
Taggar: Sydkorea, adopterad, adoption, återresa;

Kommentera inlägget här :