Solhälsning

Snälla, kan någon göra så tiden går lite långsammare?!? Timmarna och dagarna rusar iväg, jag hinner inte riktigt med, dels vill jag ju njuta av allt roligt och spännande som händer just nu, dels hinna förbereda allt praktiskt, och det samtidigt som vardagen snurrar på med mat, tvätt, städ och föräldramöten! Jobbet skulle jag visst också till !!! 


Resan har ju dessutom redan börjat iochmed allt som ska göras, det är ju en minst lika spännande del. Resor börjar ju alltid långt innan, redan i drömmar och hemma i köket! Jag har fått kontakt med så många härliga människor, och saker har hänt jag aldrig trodde skulle ske, eller som jag kunnat föreställa mig i min vildaste fantasi. Människor jag kände för länge sedan här av sig, okända människor, kollegor och familj till vänner, familj och släkt och deras vänner i sin tur hör av sig, skänker saker, pengar eller helt enkelt önskar lycka till. En del kommer på riktigt bra saker att göra för att bidra till insamlingen!! I söndags hade Yoga Gnosjö, som består av två kvinnor vilka bedriver yogakurser, sin sk. välgörenhetsyoga! Vi var sjutton personer som i en mysig, varm och tillslut en ganska svettig studio- en yogashala, där vi genomförde ca 1,5 timmes yoga. En del hade provat tidigare, en del var vana utövare, och några provade yoga för allra första gången. Vi fick testa både Yinyoga, där du sitter länge och töjer i samma position, samt Ashtanga Yoga, där du utövar en mer fysisk yoga efter ett visst rörelse/positionsschema. Vi smakade på nötter, frukt, te och rawfoodbollat bollar efter passet. Där fick jag tillfälle att berätta om Nepal och barnhemmet jag ska till, vad mitt uppdrag är, vilka stiftelsen Lööfoundation är, jag berättade om min reskamrat Morgan Young och om fantastiska Sophie Lööf och Johan Magnusson. Jag berättade om varför just jag vill åka dit just nu!! Det blev en jättemysig eftermiddag med brinnande ljus, medmänsklig värme och kvinnlig svett, allt medan regnet vräkte ner utanför!! Tack alla som kom, tillsammans skänkte ni via Yoga Gnosjö nästan 6000kr till barnen i Home of Hope eller byborna i Ratankot. De kommer kunna göra skillnad !! 


Tavelutställningen på biblioteket fortgår även denna vecka, men bara till fredag!! Så, skynda att se och beundra dessa vackra, färgstarka och fantastiska tavlor, vars försäljning oavkortat skänkts till insamlingen. Konstnären har arbetat med återvunnet material, använt gamla dukar och ramar och skapat något nytt!! Kanske ett julklappstips eller present till någon?!? 

Jag har börjat provpacka!! Jag ner ganska mycket ändå, väskan vägde vara 20kg, så det finns plats för en väska till ju!! Solveig tipsade om att ta med garn så de kan sticka mössor och halsdukar, jag fick några nystan, vi blev nästan rädda när vi såg vad det stod på garnnystanet!! Finns det något tydligare tecken ?!? 
Taggar: Home of Hope, Nepal, enklassisksvenskagoesnepal16;

A Straw of Life

Det börjar närma sig!! Snart bara två veckor kvar till avfärd, spänningen stiger och förberedelserna börjar bli allt mer konkreta. Det känns som kort tid, en dryg månad att förbereda sig, samtidigt har jag haft hela livet på mig att förbereda mig!! Insamlingen fortsätter och jag blir glad och lycklig varje kväll när jag ser att mer pengar kommit in. Många stöttar, familj, vänner, kollegor och för mig okända människor som ändå känner förtroende för mig och detta uppdrag. Ibland dyker det upp från oväntat håll, överraskande och kul. Det känns hedrande!! 

Tavelutställningen fortgår, titta in på Biblioteket i Gnosjö och njut av härlig konst, köp gärna en tavla, behållningen går till Nepal. På söndag har Gnosjö Yoga sin välgörenhetsyoga, inga förkunskaper krävs, vi provar lite yoga, dricker te och därefter berättar jag lite om mitt uppdrag. Se tidigare inlägg för anmälningsavgifter! 

Jag har träffat en del som skulle vilja höra mer, men som inte kan gå på söndag, eller inte kan yoga av olika skäl. Jag tänkte att efteråt, när jag kommer hem, så kanske det skulle kunna gå att ordna en träff på biblioteket, eller ett café, jag kan visa lite bilder och berätta om hur det var och vad vi gjorde, samt om Stiftelsen Lööf Foundation för vara räkning jag åker. Tanken är ju dessutom att projektet och uppgiften fortsätter så det vore såklart ytterligare ett bra tillfälle att samla in mer medel. Tror ni fler skulle vara intresserade av det?? 

Ida testar min nya vattenflaska "Lifestraw"! 

Mina personliga förberedelser innebär att jag nu har inhandlat  en vattenflaska med rengöringsfilter! Nödvändigt och livräddande för mig som troligen skulle bli väldigt sjuk av vattnet. Rent vatten och elektricitet är det största behovet, i Nepal, liksom för många ute i världen. Tyvärr är det inget som kan tas med eller ens köpas för pengar, men vi kan hjälpas åt att förbättra omständigheterna. För oss är det en självklarhet!! 
Taggar: Home of Hope, Nepal, enklassisksvenskagoesnepal2016;

Made in Gnosjö

Att försöka beskriva vad Gnosjöanda är för något har gjorts många gånger, i detta inlägg beskriver jag några konkreta exempel på vad jag tycker visar vad det kan vara. Jag har nämligen de  senaste veckorna fått bekräftat att jag är omgiven av Gnosjöanda! Sedan tidnings reportaget i VN och mina egna inlägg på sociala medier så har vetskapen och kännedom om min förestående resa och uppdrag spridit sig. Många bidrar till inköpen i Nepal som ska göras till barnen i  Home of Hope, och jag är så glad och överväldigad över responsen, det hade jag aldrig kunnat föreställa mig. 
Det finns också de som gör ännu lite mer i "Made in Gnosjö" anda!! 

Sjön Hären, vacker som en tavla ! 

"Jag målar lite, och just nu har jag en utställning på biblioteket. Om jag säljer någon tavla så vill jag att de pengarna ska gå till Nepal". Detta ödmjuka sms fick jag häromdagen, gissa om jag blev alldeles varm i hjärtat och det gjorde mig väldigt rörd! Tänk att någon som jag knappt känner vill ge mig det förtroendet!! Tavlorna är skapade av material som är "återvunnet". Hon köper och använder gamla tavlor, som hon målar över. Ramarna och duken återanvänds!! Så uppfinningsrikt, och personligt. Tavlorna är urläckra och jag hoppas ni alla besöker Gnosjö Bibliotek för att titta på utställningen och köper en tavla !! I bokstavlig mening så blir det dubbelrecycling, återanvänt material blir konst som blir pengar som blir mediciner, sjukvårdsmaterial, kläder och skor till barn på andra sidan jorden. 

Det resulterade dessutom i ett otroligt trevligt möte, där jag fick ta del av ett spännande levnadsöde från en ung, stark kvinna, som redan fått uppleva mycket, både sorg, krig och kärlek. 
Vi samtalade om hur även negativa händelser kan bli positiva, hur något tråkigt som förändrar en vardag, och som stänga välkända vägar och dörrar, men plötsligt gläntar på nya.... Ibland blir skeenden och olika händelser ändå bara rätt!! Det är ju också en slags recycling, nya former, tankar och en en förändrad livstil, fast av samma material! 
❤️🙏🏾 
Av upphovsrättsliga skäl kan jag inte visa någon bild här på tavlorna, så jag visar ett eget foto från naturen i Nepal, en vacker tacka i sig!! 


Biblioteket i Gnosjö ställer ut tavlor av AC,  hon säljer dem, och skänker pengarna till barnen som bor i Home of Hope i Nepal ❤️🙏🏾

En par andra vänner har ordnat egna insamlingar på sin arbetsplats, berättat vad pengarna ska gå till, och att deras vän som ska åka till en svårtillgänglig by i Nepal!! Släkt, vänner och familj skänker pengar, hjälper mig att dela och sprida inlägg och info, engagerar sig genom att leta och låna ut grejer till mig eller att skänka vidare. Fantastiskt och en ansträngning som ger resultat! 

Gnosjöyoga har skapat ett evenemang, "välgörenhetsyoga", där de skänker sin tid och kraft, lägger sitt engagemang och kärlek till yoga och sin nästa i form av en yogaklass. De inbjuder till att prova yinyoga och ashtangayoga, därefter blir det umgänge med te och lätt tilltugg. Jag kommer att berätta lite mer om Nepal, barnhemmet, byn och vad jag ska göra där. Alla som kommer betalar de de tycker de vill och pengarna går oavkortat till inköpen som ska göras i Katmandu. Gör en insats och anmäl er!! 


Är inte allt detta fantastiskt! Vänner, familj och bekanta som ställer upp på alla möjliga och omöjliga vis!! 
Made in Gnosjö!! 
Taggar: Home of Hope, Nepal;