Shoppingdag i Katmandu!!

Idag var dagen då de stora, dyra sakerna skulle inhandlas! 

Vi började dagen på ett byggvaruhus där vi köpte en hel del material till det tänkta hönshuset! Det tog oss många timmar att beställa allt material, men imorgon ska det lastas och komma med på en lastbil till Ratankot. Vi inspirerades på plats av massa hörnor och en galen tupp som bodde bland alla grejer. Tyvärr såg vi också barn som verkade bo där. Jag börjar dock med att visa ännu en bild på världens största stupa i Bouda. Det går inte att sluta älska detta torg med den imponerande stupan. Alla människor från världens alla hörn som vandrar medsols, drar handen längs bönerullarna, sångerna/bönerna, rökelsedoften, munkarnas musik. Det är magiskt. Kolla gärna videon på instagram. hellstromgnosjo och upplev det!! 

Vi åkte vidare till stans finaste rörmokeri, där fanns allt i kakel och VVS, så jag kände mig som hemma. Vi köpte en stor varmvattenberedare där vattnet värms med solenergi, det ska fraktas och installeras på Home of Hope och kanske kanske kan jag om några dagar ta den första varma duschen i Nepal?!? Tack STC (Slow Train Coming ) för det!! 👍🏾👍🏾😘🙏🏾😊  

Vi har också köpt inredning och massa andra saker som behövs för skötseln av hönshuset för alla pengar som donerats. Kycklingar ska vi köpa om några dagar. Om någon vet hur vi ska se skillnad på en höna och en tupp när de är kycklingar så lämna väldigt gärna en kommentar är ni snälla 🙏🏾. Jag och min närmsta familj med föräldrar och syskon köpte en personlig present till Asha som jobbar som husmor på barnhemmet. Sist jag var där i september så önskade hon sig en ugn. Det köpte jag idag som vi i familjen ska ge henne, tillsammans med en del bakgrejer förstås!! Jag hoppas hon blir glad och överraskad. 


Dessa tills synes få ärenden tar massor av timmar!! Eftermiddagen har hunnit bli sen när vi stannar till hos en skräddare. Där beställer vi lakan till alla barn, Shyam och Asha. De börjar sy direkt, arbetsmiljön är lika hemsk som mannen är charmerande! Vi köper mediciner för att fylla upp förråden på barnhemmet då hela byn  använder HH som lite sjukstuga, eftersom den ordinarie så sällan är öppen. 

Trött men nöjd sitter jag nu i Guest Houset som drivs av munkarna i Porong. Blixtarna lyser upp himlen och det dundrar rejält. En sval, uppfriskande dusch som går åt det iskalla hållet väntar innan sänggåendet. Jag bjuder på några fler fantastiska gatubilder från Katmandu. 

Imorgon bär det då av mot Ratankot igen. En lastbil ska köra alla grejer och jag, Morgan, Shyam och en chaufför ska ta en jeep med vår packning dit. Jag ska erkänna att jag är lite orolig för just denna delen av resan. Det är väldigt dåliga vägar och trafiksituationen är ju kaotisk. En liten mardröm att rulla nerför stupen eller krocka så långt från civilisationen, men jag gör väl som jag brukar, sluter ögonen och somnar. Jag ser verkligen fram emot att få komma dit igen och träffa alla. 

Vi hörs imorgon kväll från Ratankot och Home Of Hope, Namaste!! 🙏🏾

Katmandu

Äntligen tillbaka och på plats i härliga, brokiga, underbara Katmandu!! Tyvärr är vädret väldigt likt som det var i september, dvs varmt, fuktigt och väldigt regnigt. Åskvädren avlöser varann!! 

Gatorna svämmar över och allt blir blött och fuktigt. 

Vi handlade en massa förnödenheter till barnhemmet och barnen för pengar som ni alla varit med och samlat in!! Jag och Lööf foundation kan inte nog tacka för generositet och engagemang!! Imorgon fortsätter vi med att köpa de riktigt dyra sakerna!! 

Det som är så härligt med Nepal är ju just det att mitt i allt kaos så funkar det och löser sig ändå till slut. Vi stod utanför köpcentrat med fullastade vagnar, men ingen taxi fanns i sikt som var ledig. Åskvädret var massivt, himlen lystes upp av blixtar och regnet vräkte ner. Plötsligt får Shyam tag på en helt främmande kille med en stor pickup. Han hjälper oss packa och kör oss till guesthouset och hjälper oss att lasta av där. Det är inte ofta det händer utanför ICA, inte ens i lilla Gnosjö.

Nu väntar en skön avsvalkande kall "dusch", en natts god sömn ( jag sov mellan 21:00-07:30) inatt för alla som vet att jag lidit av sömnproblem senaste månaderna!! 😊👍🏾😴).

Följ gärna looffoundation och hellstromgnosjo på instagram för mer uppdateringar! 
Namaste 🙏🏾

I luften

Så roligt att få träffa Morgan igen, stråla samman på Arlanda, ta foton, packa om i packningen och sedan med nervösa steg gå mot bagageinlämningen!! Hur många kilos övervikt kommer vi att ha?!? 


Det är vikten som är problemet, ändå har vi fått tio kilo extra av Qatar! 

Nu har vi anlänt Doha, klockan är lokaltid 05:00, en timme före svensk tid. Vingar flugit i ca fem timmar. Vi lämnade Arlanda i solnedgång och landar i soluppgång. Här är stort, lyxigt, rent och snyggt och människor från världens alla hörn! 


Nu en kaffe och vidare mot Katmandu!! 

Namaste!