Gangnamstyle i Götet

Ett planerat möte och flera oväntade, alla blev spännande och ett lite nostalgiskt!  
Jag insåg för ett tag sedan, att jag som just börjat kunna jogga igen, i lufs tempo, och aldrig längre än en mil, efter höstens rygg/ben skada INTE skulle må bra av ett Göteborgsvarv. 21 km på betong och asfalt är inte ens hälsosamt för en frisk kropp! Jag ville hitta en ersättare, och tänkte det vore roligt med en "lookalike". Sagt o gjort, jag "annonserade" ut min plats på ett forum som heter AKF. Det är en sammanslutning för adopterade koreaner i Sverige. Jag fick ett par napp, och det blev till slut Andres Baek som skulle springa. En man i sina bästa år, vältränad som få, och uppdraget var att han skulle springa snabbare än min förra tid. Jag hade lovat bjuda på målgångsfirandet om han lyckades! 
Den legendariska blå linjen ! 


Götaplatsen tidig morgon innan alla löpare passerar. Bara jag är ute på en tidig morgonjogg. 

Vi hade aldrig träffats före denna dag, bara haft kontakt via sms och fejan, men på morgonen innan loppet korsar jag en gata i centrala Gbg, får stanna och släppa förbi en cyklist, döm om min förvåning om det inte är Andreas!! Jag ropar och han stannar, vilket märkligt sammanträffande ändå. Nu var det bara att heja på honom ordentligt! 
Och som han sprang! Jag och min svåger Johan stod vid 10 km och hejade och njöt av folkfesten. Vi hejade även på min syster Maritha och min man Micke som båda kämpade sig genom loppet på ett mycket bra sätt. 
Andreas och jag när vi träffas efter målgång och firar vilken bra löpare han är, och att vi fick lära känna varann lite. 

Efter målgång träffades vi på en uteservering och jag fick en pratstund med min stand in som sprang i mål på 1:40, en kanonbra tid enligt mig!! Han kom till Sverige som barn, uppvuxen i Göteborg, och bor numera med fru och barn i Helsingborg. Det känns alltid lite konstigt att träffa andra adopterade koreaner. Vi blir ju båda mer koreanska när vi kommer ihop. Fast vi känner varann minst i sällskapet så tar alla förbipasserande för givet att det är vi som hör ihop, tror jag. Förr undvek jag gärna ett sådant tillfälle, det kändes aldrig naturligt att vara med andra asiater, tvärtom väldigt obekvämt och pinsamt. Idag är det spännande och lite roligt att utmana förutfattade uppfattningar. Han har varit tillbaka till Korea, och upplevde det väldigt naturligt och självklart. Kanske kan jag få höra med om det i framtiden? !  
Det blev en rolig, spännande och lite annorlunda touch på Göteborgsvarvet. 
Jag med Martin och Lisa. Martin sprang också GV! 

Vi träffade även några vänner vi umgicks med i Thailand, vi firade tex nyår ihop. Det blev ett spontant och glatt möte som fick mig att åter längta till Thailand och enklare tider! Sommarnostalgi. 

Avslutade kvällen med massor av goda skaldjur!! Vilken helg att minnas, trots att jag inte fick springa!! 
Taggar: Sydkorea, adopterad, vuxen adopterad;

Kommentera inlägget här :