Namaste Katmandu

Efter en lång men bra flygresa via Doha, har vi nu landat i Katmandu, precis enligt tidtabell 15:55 lokal tid. Vi fick en fantastisk inflygning över Katmandu och dess omgivningar i klart och soligt väder så vi kunde se ner på bergen med dess små byar på. En fantastisk syn!

Efter en del administration av visum, växling av pengar och passkontroll (jag blir alltid extra utredd pga långa och många namn, samt att utseende och nationalitet inte stämmer överens med förväntningarna) så fick vi då äntligen kliva ut på gatan i Katmandu. Vi blev hämtade av Karma, en bror till barnhemsföreståndaren, vi hälsades välkomna på det traditionella sättet med fin scarf runt halsen och ett Namaste! Sedan blev det en blöt bilfärd genom stan!!

Lukterna av Nepal slog emot oss direkt, en härlig blandning av diesel, avgaser, eld, sopor och mat! Det ångade av fukt och värme, ca 27 grader i em. Ljuden av knattrande motorcyklar och mopeder, lastbilar och bussar som vrålar fram och tutande och visslande! Trafikpolisen har fullt upp. Sedan kom åskregnet och vräkte ner, lergatorna förvandlades direkt till sörja och trafikförhållandena blev än mer exotiska.

Kommentarer :

#1: Emelie Karlsson

Åh vad fint och mäktigt!

Svar: Ja det är helt fantastiskt! Kul att du följer min blogg på detta fantastiska äventyr!!
Monica

skriven

Kommentera inlägget här :